Aktiviteter

Oavsett när på året du besöker oss så händer det alltid något i Åsengårdens närhet! Med fantastisk natur runt knuten finns möjlighet till naturupplevelser utöver det vanliga. Vill du hellre shoppa finns det gott om möjlighet till det i orterna runt Siljan.

Historia, kultur och hantverk hittar du i nästan varje by runt Siljan.

Sommar

På sommaren kan ni besöka Leksand Sommarland, Tomteland och Orsa björnpark. I byarna runtom Siljan firas midsommar och Dalhalla finns att besöka. Det går även att bada i vår pool. I bland annat Mora erbjuds shopping.

Höst

På hösten kan ni besöka skogen vi har runt knuten för att plocka bär och svamp eller vandra längs Siljansleden som går förbi här. Det finns även marknader att besöka. Det går även att shoppa i bland annat Mora.

Vinter

På vintern har vi skidspår runt knuten. Vasaloppsveckan går av stapeln och på Saxviken finns en skottad bana för långfärdsskridskor eller promenad. Tomteland och julmarknader finns att besöka. I bland annat Mora finns shopping.

Vår

På våren finns Rättviks marknad att besöka och vandringsleden som går förbi Åsengården har tinat fram. I bland annat Mora finns även shopping.

Tomteland

Ett stenkast från Åsengården ligger Tomteland. I sommar presenterar de nya miljöer där man kan besöka bland annat Häxans hus, Sagofens paviljong och restaurangens sagohörna där gästerna kan äta sin lunch i olika sagomiljöer.