Gästgiveriets öppettider
För förbokade grupper är Gästgiveriet öppet varje dag året om.
Vinter 2022: 2,3,9,10,16,17 december från 17.00
Sommar 2023: Varje dag från 23 juni – 31 augusti
ENDAST BORDSBOKNINGAR
info@asengarden.se
070-299 93 81
MENYER hittar du längst ner på sidan
Här finner du Åsengårdens aktuella menyer för Gästgiveri och Fäbodcafé
FÖRRÄTT
Himmelsk skagenröra serveras med syltad rödlök, ärtskott och fröknäckesnacks från Leksands bröd kryddad med dill och havssalt.
Skagenröra på tångkaviar serveras med syltad rödlök, ärtskott och fröknäckessnacks från Leksands bröd kryddad med dill och havssalt.
HUVUDRÄTT
Långbakad högrev serveras med rökt gårdsgrisbacon från Siljans chark, rödvinsskysås, syltlök och en härlig skogssvampsås.
Därtill rostade rotfrukter samt honungs-och ingefärsmarinerad broccoli.
Ugnsbakad lax alternativt bönbiff, serverad med skogssvampsås och rostade rotfrukter.
DESSERT
Magisk choklad-pannacotta serveras med lättvispad grädde och hallon.
BARNMENY
Alla huvudrätter ovan går att få som barnportion
Pannkaka med sylt och vispad grädde
:
Publiceras inom kort
Dagens hembakade gofika
Läfsor & Rättvikstutull med Hansjöost & Siljan charks gårdsgrisskinka
För våra boendegäster som förbeställt dukas frukosten upp 08.00-10.00.
Kaffe, te, juice, oboý, surdegsbröd att rosta, nybakade smörgåsbröd, smör, ost, siljans gårdsgrisskinka, gurka, småtomater, ägg, kaviar, hemkokad marmelad, fil, mjölk, grekisk youghurt, honung, hackade nötter, egen rostad musli …
är exempel på vad som kan dukas upp till frukost.
SPÖKLOV 1-5 NOVEMBER
FÖR BARNEN
Åsengårdens Spöklovsbuffé
FÖR DE VUXNA
Vitlöksbröd med aioli
Åsengårdens barbricka
Köttfärsås med färsk pasta & parmensan
Långbakad högrev serveras med knaperstekt, rökt bacon från Siljans chark, lingon och trattkantareller och därtill portvinssås och rotfruktsgratäng samt ingefärs och honungsmarinerad broccoli
Färsk siljanslax med vitvinssås och regnbågsrom på en bädd av rostade rotfrukter
Färsk pasta alternativt rostade rotfrukter med Åsengårdens tomatsås och vegetariska biff.
Åsengårdens pizzor
Glass med varma hjortron i knäckkorg
Kladdkaka med vispad grädde och skogsbärskompott