Gästgiveriets öppettider
För förbokade grupper är Gästgiveriet öppet varje dag året om.
FÖRFRÅGAN OCH BORDSBOKNING
info@asengarden.se eller 070-299 93 81
MENYER hittar du längst ner på sidan
Sommartid:
Åsengårdens fäbodcafé öppnar ungefär vid midsommar och stänger för säsongen i mitten på augusti. Här kan du få smörgåsar, fikabröd, glass och en och annan lunch. Öppettider 12.00 – 17.00.
Gästgiveriet serverar redig mat på kvällstid från 17-tiden till senare på kvällen och vi brukar göra detta kring midsommar och under högsommaren.
Sommar 2025:
19 juni 17.00-sent (köket stänger 20.00),
20 juni Midsommarlunch 12.00-15.00,
21 juni Fäbodcafé 12-17. (2 varmrätter finns att beställa; Varmrökt Siljanslax och Pasta med Skogssvampsås och tillbehöver, se meny nedan)
22-26 juni Fäbodcafé
27-28 juni Gästgiveri 17 – sent (köket stänger 20.00),
29-30 juni Fäbodcafé
1 juli – 2 aug Fäbodcafé 12-17 och Gäsgiveri 17 – sent (köket stänger 20.00) är öppet varje dag.
3 -7, 10-14 aug Fäbodcafé
8-9, 15-16, 22-23 aug Gästgiveri
Gästgiveriets Jätå* meny (*att äta)
Fäbodtapas, en bricka lokala godsaker, korvar från Mora Salt & Rökning,
goda ostar från Hansjö Mejeri och marmelader från Björgården i Rättvik,
blandade oliver, tunnbrödschips & Fäbodknäcke
Sill & potatis, tre sorters sill, nypotatis, gräddfil och gräslök,
fäbodknäcke & smör
Solleröåsens pasta färsk pasta, härlig
skogssvampsås, vitt vin, parmesan
rostade solroskärnor serverad med sallad och Åsens vinägrett.
Serveras med varmrökt lax, eller rostbiff eller Åsengårdens härliga köttfärssås
(Säg till för glutenfri pasta eller vegetariskt alternativ)
Varmrökt Siljanslax, serveras med ljummen nypotatissallad
med kapris och rödlök och Åsens kalla örtcremesås, sallad och vinägrett
Fäbodplanka,
Läcker rostbiff från Dalom med balsamico, friterad dalapotatis och tre härliga såser
som hemgjord bearnaise, kockens aioli och citron och ruccolacreme.
Fäbodplanka, med Varmrökt siljans lax friterad dalapotatis och tre härliga såser
som hemgjord bearnaise, kockens aioli och citron och ruccolacreme. . Fäbodplanka, med vår egen kikärtsbiff, friterad dalapotatis och tre härliga såser
som hemgjord bearnaise, kockens aioli och citron och ruccolacreme.
Pannkaka med skogsbär och vispgrädde
Barnklassiker färsk pasta och köttfärssås, parmesan om man vill
Åsengårdens Fäbodcafé 12.00-17.00
Rättvikstuttul med Hansjöost, traditionellt,
mjukt tunnbröd från
andra sidan Siljan, serveras med sallad och Åsengårdens
vinägrett
Läfsa bakad på Åsen med korv, lite kraftigare tunnbröd bakat på potatis och
rågmjöl, serveras med korv från Mora Salt & Rökning,
sallad och vinägrett
Läfsa med varmrökt lax, med ägg, ruccola och citroncreme, rödlök
Surdegsbröd mörkt eller ljust bröd med ost, skinka & grönt…eller med bara ost & grönt
Kaffe med dopp,
dagens mjuka och en småkaka
Fäbodens småkaka
Sockerkaka med vispad grädde och bärkompott
Rättviks vaniljglass med grädde och jordgubbar
Solleröåsens färska pasta med köttfärssås, parmesan och oliver
Varmrökt Siljans lax med nypotatissallad, kapris, rödlök,citron och härlig örtcréme
För våra boendegäster som förbeställt dukas frukosten upp 08.30-10.00.
Kaffe, te, juice, oboy, surdegsbröd att rosta, nybakade smörgåsbröd, smör, ost, rökt skinka, gurka, småtomater, ägg, kaviar, fil, mjölk, grekisk yoghurt, honung, hackade nötter, egen rostad musli är exempel på vad som kan dukas upp till frukost.